Картофите в менюто на бебето

704
Картофите в менюто на бебето

В менюто на бебето картофът може да се въведе след навършване на 6 месеца

Картофът е зеленчук, който може да се готви по много начини и съществува малка възможност да ви омръзне. Освен това той съдържа много полезни минерали и витамини и главно негово предимство е, че е достъпен целогодишно.

В картофа се съдържат калий, магнезий, цинк, желязо, витамини от групата В, витамини С, Д и Е, фолиева киселина, каротин и органични киселини.

В менюто на бебето картофът може да се въведе след навършване на 6 месеца. Първоначално под формата на пюре в комбинация с кърма или адаптирано мляко. Без сол, без масло и други подобрения.

Вижте още: Картофите са супер храна

Няколко рецепти за бебешкото меню

Картофено пюре за бебета на 6 месеца:
Необходими продукти: 200 грама картофи, 50 грама мляко – кърма или адаптирано
Начин на приготвяне: сварете картофа на пара, обелете и рендосайте на ситно. Добавете млякото и добре разбъркайте. Пюрето трябва да стане еднородно и леко течно.

Запечени картофки със сметана или масло – за деца на 1 година
Необходими продукти: 200 грама картофи, сметана, копър и сол
Начин на приготвяне: подберете картофи със среден размер, измийте ги и ги запечете във фурната. Разрежете готовите картофи и извадете с лъжичка вътрешността им, добавете малко сол и полейте със сметана или разтопено масло. Посипете с ситно нарязан копър.

Вижте още: Любимите храни на децата

Картофено пюре с жълтък – за деца на 1 година
Необходими продукти: 200 грама картофи, 50 мл мляко, 10 грама масло, 1 жълтък и сол на вкус
Начин на приготвяне: Запечете или сварете на пара картофите, рендосайте. Добавете към тях млякото, солта и маслото и направете гладко пюре. Сварете яйцето. Намачкайте жълтъка преди да го добавите към пюрето.Коментари

Коментар: 1
картоф

Споделети нещо друго с картофи


  • 1

Добави коментар