Картофи за отслабване

113
Картофи за отслабване

Ако ги хапвате заедно с вредни продукти

Екстракт от картофи помага да се намали трупането на килограми от продукти с високо съдържание на мазнини и рафинирани въглехидрати, установиха учени от канадския университет Макгил.

Изследователите в продължение на 10 седмици са хранили лабораторни мишки с вредни продукти, водещи до затлъстяване. В резултат на това гризачите, които в началото на изследването са тежали 25 грама, са качили по около 16 грама. А мишките, които са яли същата храна, но в добавка са получавали екстракт от картофи, са наддали само с малко над 7 грама. Учените са повторили експеримента си няколко пъти, но резултатът е останал непроменен.

Известно е, че картофите съдържат много въглехидрати. Те са също източник на полифеноли, които се срещат в големи количества в различни плодове и зеленчуци. Дневната доза от екстракта се извлича от 30 картофа, посочва БТА.

Учените обаче не съветват хората да ядат такива големи количества от кореноплодното. Първо трябва да бъде установено дали картофите са полезни за хора, страдащи от затлъстяване. След това е нужно да се определи оптималната доза от екстракта за мъжете и за жените.Добави коментар