Какво трябва да знаят родителите за пристрастяването към сиренето (сериозно!)

268
Какво трябва да знаят родителите за пристрастяването към сиренето (сериозно!)

Почти всяко дете си има любими храни – спагети, пица, картофи….

Почти всяко дете си има любими храни –  спагети, пица, картофи….Но има случаи, в които детето изпитва необяснимо желание за сирене - макарони и сирене, сирене на скара, сирене пане, кашкавал. И ако се радвате, че детето проявява желание за него, внимавайте, защото може да се превърне в пристрастяване.

Смята се, че храната с високо съдържание на мазнини и добавени мазнини и / или рафинирани въглехидрати, която бързо се абсорбират в организма ни се смята като най-пристрастяваща, което означаваше пица, пица, пица.

Но се оказва, че и сиренето се възприема като такава. Според експеррти това се дължи  на съдържанието на казеин, протеин, който се намира в млякото, който отделя опиоиди, известни като казоморфини по време на храносмилането. Те от своя страна влияят на допаминовите рецептори и задействат този пристрастяващ елемент.

Но преди да скриете сиренето, за да спасите детето си от пристрастяване, важно е да се отбележи, че цялостният опиоиден ефект, който касоморфините имат върху хората, е широко критикуван все още сред учените по храните. Все пак вземете мерки навреме и се опитайте да създадете здравословни хранителни навици и ги насърчавайте към разнообразна храна.Добави коментар