Какво представлява клуб сандвичът?

145
Какво представлява клуб сандвичът?

Сандвичът е известен с появата си в менюто на ресторантите в САЩ още през 1899 г.

Клуб сандвичът, наричан още сандвич от клуба, е сандвич с препечен хляб. Често се нарязва на четвъртинки и се придържа от клечки за зъби. Има два слоя, разделени от допълнителен парченца хляб.

Класическите съставки за клуб сандвич са пуешко, бекон, маруля, домати и майонеза. Някои вариации често се различават в долния слой, например "пилешки клуб" или "печено говеждо клуб". Вариациите могат да включват шунка и/или допълнителни филии от сирене. Майонезата и горчицата, а понякога и медната горчица са обичайни подправки, съобщават от foodpanda.

Сандвичът обикновено се сервира с гарнитура от пържени картофи или домати. Една популярна теория е, че клуб сандвичът е измислен в изключителен клуб по хазартни игри в Саратога Спрингс, Ню Йорк в края на XIX век.

Сандвичът е известен с появата си в менюто на ресторантите в САЩ още през 1899 г. Веригите за бързо хранене обаче имат свой собствен вариант на клуб сандвич. Използват еднакви съставки, но вместо три резена препечен хляб, те ги сервират като стандартен сандвич.

Добави коментар