Какво е маслина?

128
Какво е маслина?

Един на всеки пет британци никога не е ял маслини

Поради богатия избор от екзотични плодове в повечето супермаркети човек може да остане с впечатлението, че британците са хора, които обичат да похапват нетрадиционни храни. Това обаче съвсем не е така, ако съдим по резултатите от ново проучване, пишат медиите на Острова.

Близо 68% от възрастното население на Великобритания отказва да консумира определени храни като черния дроб, зелето и японското суши, дори и ако им бъдат приготвени и сервирани безплатно.

Една трета от анкетираните никога не са опитвали миди или лаврак, а 45% никога не са яли козе сирене. Изненадите обаче продължават. Един на всеки петима британци никога през живота си не е опитвал нито маслина, нито аспержи, нито патладжани, пише БГНЕС.

Малко повече от половината британци отказват да експериментират с нови храни, а 40% от поданиците на Елизабет II съветват децата си също да не правят опити с нови ястия.

Проучването също така отбелязва, че 25% от младежите не знаят какво представляват сардините. 35% от децата никога не са опитвали авокадо, но за сметка на това 75% са яли поне веднъж чипс до двегодишна възраст.Коментари

Коментар: 2

Абсолюто вярно - зет ми е англичанин! На сватбата дядо му беше потресен, че някой очаква от него да яде суров домат! Така и не опита шопската салата - беше изпълнен с ужас!...

Коментар: 1

а ние се чудим защо идват да живеят в българия - да си хапнат хората


  • 1

Добави коментар