Какво да ядем в студа

73
Какво да ядем в студа

За да преживеем по-леко сибирския студ

Големият студ от последните дни е изпитание дори за най-здравия организъм, категорични са лекарите. Най-добрият начин за справяне с минусовите температури е краткият престой навън, но не всеки може да си го позволи.

Затова специалистите напомнят - освен с топли дрехи, студът може да бъде преборен с подходяща храна, посочва Нова телевизия.

Правило номер 1 – забравете диетите за отслабване, защото в студа тялото ни се нуждае от повече енергия, която идва от въглехидратите и мазнините. Затова една сочна пържола, например, ще ни се отрази чудесно в смразяващото време.За да преживеем по-леко сибирските градуси, имаме нужда и от големи дози витамини и антиоксиданти. Нуждаем се не само от цитрусите, но и от морковите, тиквата, броколите целогодишно, защото и целогодишно ги имаме.

И още една хитрост „антистуд" - 30 грама тъмен шоколад. Освен повече енергия, той носи и много добро настроение. Със същата цел лекарите препоръчват в мразовитите утрини да хапваме поне една лъжичка мед.

И последен съвет от специалистите - когато сме принудени да зъзнем на студа, ни е нужен поне литър топли напитки.Добави коментар