Какво да отгледаме на балкона тази пролет

179
Какво да отгледаме на балкона тази пролет

Време за озеленяване!

Скоро наближава пролетта. Предлагаме ви да озелените балкона си и да станете част от тържествуващата природа. Представете си колко приятно и красиво ще бъде, когато успеете със собствените си ръце да отгледате на балкона си растения от първа нужда в кухнята.

Освен кулинарната страна на въпроса, една зелена градинка на балкона е естетическо удоволствие. Саксийки с рукола, магданоз и босилек. Усетихте ли вече аромата?

За домашната градина е необходимо да подберете радстения, които не са много придирчиви и бързо растат. Задължително купувайте земя за разсади и зеленчуци. Семената засаждайте на дълбочина 5 мм, обилно поливайте и не забравяйте да осигурите добра осветеност.

Рукола
Най-важното правило при отглеждането на рукола е навреме да премахвате новообразуващите се пъпки и клонки, на които се появяват те, в противен случай растението с пълна сила ще пусне цветчета и ще стане твърде горчиво.

Магданоз
Това е едно от най-непридирчивите растения. Магданозът отлично расте на балкона.

Босилек

Това растение само след две-три седмици ще ви зарадва със зеленината си.

Салата крес
Най-непридирчивата и вкусна салата. Расте бързо, затова трябва навреме да се яде - старите листа не са толкова вкусни, както младите. Салата расте дори и без пръст - достатъчно е да хвърлите семената във влажна вата.

Мента и маточина
Тези растения са непридирчиви, но задължително се засажда по един храст в сакция, иначе няма да се развиват добре.Добави коментар