Как магданозът помага на имунитета и здравето?

366
Как магданозът помага на имунитета и здравето?

Магданозът съдържа повече от 20 полезни вещества, включително мастноразтворими витамини, фолиева киселина, витамини от група В и витамин С

Сезонът на настинките, а тази година и коронавирусната пандемия, карат всички хора сериозно да се замислят за собственото си здраве. Експертите естествено препоръчват да се помогне на организма. Лекарите препоръчват да се консумира магданоз. Но защо? Отговорът дава сайтът вестник Стандарт.

Магданозът съдържа повече от 20 полезни вещества, включително мастноразтворими витамини, фолиева киселина, витамини от група В и витамин С. В него минерали, органични киселини и мазнини, макро- и микроелементи. Зелените стъбла и листа са богати на филохинони, аскорбинова киселина, ретинол и бета-каротин. Специалистите отбелязват, че магданозът има изключително положителен ефект върху имунитета и има противовъзпалителен ефект.

Този зеленчук се счита за склад на аскорбинова киселина, бета-каротин, витамини В, К, Е, РР, както и на цинк, магнезий, желязо, фосфор, калий и калций. Всички тези елементи са особено важни за нашето здраве сега. В същото време коренът от магданоз съдържа калий, магнезий, фосфор, калций, магнезий, натрий. Тези вещества играят ключова роля за функционирането на сърдечния мускул и са от съществено значение за здравето на бъбреците и кръвоносните съдове.

Освен това магданозът подобрява храносмилането, нормализира нивата на кръвната захар, понижава кръвното налягане, повишава зрителната острота, подобрява остротата на зрението и облекчава спазмите на гладката мускулатура на червата и пикочните пътища.

Добави коментар