Как да си направим идеалната чаша кафе

559
Как да си направим идеалната чаша кафе

За най-добър вкус на капучино или лате е хубаво да ползваме порцеланова чаша

Британският майстор-готвач Фил Викъри разкри как да си направим идеалната чаша кафе, пише в. "Дейли мейл". Той казва, че е задължително да използваме прясно смляно кафе на зърна. Самите зърна трябва да съхраняваме в херметически затворен съд и да не ги слагаме в хладилника. Никога не трябва да пием напитката от чашка за еднократна употреба.

За най-добър вкус на капучино или лате е хубаво да ползваме порцеланова чаша. Тя запазва напитката топла за по-дълго време и ни позволява да се насладим на аромата, докато я консумираме.

"Когато правите капучино, разнесете еспресото в порцелановата чаша до самия й ръб. След това добавете млякото в центъра на кафето", препоръчва Фил.

Друг негов съвет е да не загряваме прекалено млякото, тъй като това ще развали вкуса на кафето, съобщава БТА.

Добави коментар