Как да отслабнем с канела?

696
Как да отслабнем с канела?

Тя се прицелва в мазнините около корема

Канелата е една от най-подходящите подправки за сваляне на килограми. Последните проучвания показват, че прибавянето на канела към менюто всеки ден може да помогне за изгарянето на калории.

Канелата е отличен източник на желязо, фибри и магнезий. Използвала се е от векове за лечение на проблеми с храносмилането и подуването на корема.

Канелата редуцира триглицеридите и лошия холестерол и няма никакво отрицателно влияние на нивата на добрия. Това е една наистина супер подправка, която сякаш "мисли за нас".

Вижте още: 10 храни, чиято консумация ще ви помогне да горите калории

За хората, страдащи от диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания канелата е много препоръчителна. Научни опити са доказали, че канелата има способността да намалява нивата на кръвна захар. По-голямата концентрация на захар в тялото може да е причина за натрупването на излишни мазнини. Следователно, когато кръвната захар е в по-ниски нива, е по-лесно да смъкваме килограми.

Канелата може да окаже влияние на преработването на захарта от тялото и превръщането й в мазнини. Вълшебната подправка играе роля на супресант на апетита, пише kulinar.bg.

Канелата се "прицелва" точно в онези коремни мазнини, известни като висцерални мазнини. Абдоминалната област е онази част от тялото, в която се натрупват най-много мазнини, които са опасни за здравето.

Има най-различни начини за добавяне на канела към храната – в кафето, капучиното, млякото, можем да хапваме малко канела с лъжичка мед сутрин, действа прочистващо и тонизиращо, в зърнената закуска, протеиновия шейк и др.Добави коментар