Как да направим овесената каша по-вкусна

375
Как да направим овесената каша по-вкусна

Тя е полезна и затова ще я направим по-привлекателна

Овесената кажа е здравословна закуска и за малки, и за големи. Не всеки обаче обича вкуса на класическата каша. За да избегнете това препятствие, може да добавите в нея запечени в мед ябълки.

Получава се отличен десерт, който ще се хареса и на малчуганите у дома.

Ябълки тофи

Необходими продукти за 2 порции:
1 голяма ябълка
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица течен пчелен мед
1 щипка канела на прах

Начин на приготвяне:
1/ Измийте ябълката, подсушете я и я разрежете на четири. Махнете сърцевината и семките.
2/ Нарежете ябълката на резени с дебелина около сантиметър.
3/ Сложете ябълките в тенджера, добавете захар, течен мед и канела.
4/ Гответе на слаб огън в продължение на 10 минути. От време на време разбърквайте. Сиропът трябва да се сгъсти, а ябълките да станат меки и да придобият златист оттенък.
5/ Пригответе овесената каша. Сложете в нея резени горещи ябълки заедно със сироп. Сервирайте.

Приятен апетит!



Добави коментар