Как да изключим глада

140
Как да изключим глада

Учени от Харвардския университет откриха начин как да "изключим" чувството си за глад

Учени от Харвардския университет откриха начин как да "изключим" чувството си за глад, съобщава в. "Метро".

Екипът на д-р Бадфорд Лоуъл е идентифицирал невронната мрежа в мозъка, която контролира чувството за глад. Учените успели да стимулират тези мрежи при опитни мишки и ги накарали да се чувстват сити, въпреки че не били яли нищо.

Харвардските специалисти установили, че активирането на меланонкортин 4 рецепторно регулираните вериги в мозъка ликвидира дискомфорта от глада. По този начин един ден ще може да се помогне на много хора, които са на диета, да не се чувстват непрекъснато гладни.

"След като успяхме да идентифицираме тези "неврони на ситостта", пред нас се открива пътят за разгадаването на това как мозъкът е способен да регулира апетита", заяви д-р Лоуъл.

Докато някои диетични храни, като "Слим фаст" са направени така, че потребителят да се чувства сит за по-дълъг период, сега е предприета първата стъпка към създаването на лекарство, което да промени желанието на мозъка за храна, съобщи БТА.

Но тази техника само заблуждава мозъка, като го кара да си мисли, че сме сити. В същото време нашият стомах отчаяно иска храна. Новото откритие ще бъде важен помощник в борбата срещу затлъстяването.Добави коментар