Как да готвим бързо пиле

88
Как да готвим бързо пиле

Пилешкото месо се приготвя по-бързо, по принцип, в сравнение с някои други видове меса

Пилешкото месо се приготвя по-бързо, по принцип, в сравнение с някои други видове меса. Но ние искаме да ви помогнем да се научите да го приготвяте още по-бързо, пише kulinar.bg. И така ето някои хитрости, които ще ни помогнат именно в тази посока.

Използвайте обескостено месо

Това ще смали времето за предварителната подготовка. Ако искате да бъде и по-диетично, тогава изберете и парче пилешко без кожа. Пилешките гърди са чудесен избор, в този ред на мисли. Някои предпочитат месото от бутче, тогава просто изберете обезкостени и изчистени от кожата бутчета. Това може да свърши вместо вас месарят, ако не искате да се занимавате с тази дейност. Според някои кулинарни специалисти, месото от бутче се приготвя дори по-бързо от гърдите.

Нарежете ги на тънко

Ясно е защо. Топлината ще проникне много по-бързо, ако парчетата са тънко нарязани.

Цели пилета се готвят, докато са пресни

Разбира се, не всеки има възможност да гледа птици у дома и да яде само прясно месо. Но е добре да знаем колко е прясно. С времето месото става все по-трудно за обработка. Избирайте местни доставчици на пилешко и друго птиче месо. Дългият транспортен път на внесените пилета неминуемо отнема време.

За да се сготви по-бързо, резрежете с кухненски ножици от двете страни на гръбнака и го отстранете. Обърнете пилето и натиснете гръдната кост, докато чуете пукване. Това е т.нар. butterflying (butterfly –пеперуда) готварска техника за транжиране на птиче месо.Гответе на тухла

Затиснато с тежък предмет, като тухла, например, пилето се готви много по-бързо. Тухлата също се нагрява и така пилето се готви и от двете страни (от грила отдолу и тухлата отгоре).

Нарежете месото на малки парчета

Намаляването на обема на месото го кара да се готви за по-малко време.

Не забравяйте за пилешката кайма

Като повечето смлени меса, и пилето отнема само няколко минути, за да стане готово за консумация.

Добавете мазнина

Знаем, че самото пилешко месо се води постно месо. Добавянето на олио или масло ще ускори процеса на готвене. А освен това добавя и много приятен вкус и аромат на ястието.Добави коментар