Кафе срещу рак на матката

66
Кафе срещу рак на матката

Пийте по четири чаши на ден

Четири чаши кафе на ден предпазват от рак на шийката на матката, установиха американски учени, съобщи БГНЕС.

Според изследването, редовната консумация на кафе намалява опасността от рак на ендометриума, най-честата форма на заболяването. Жените, които пият четири или повече чаши на ден в продължение на много години, е с 25% по-малко вероятно да развият заболяването, спрямо тези, които се ограничават само до една чаша на ден.

Както кафето с кофеин, така и безкофеиновото кафе предпазват от заболяването, но чаят няма положителен ефект, показва 26-годишното проучване сред близо 70 000 жени. Когато се пие редовно, кафето помага за намаляване на нивата на хормоните, смятани за причинители на рака.Рискът от заболяване се увеличава с напредването на възрастта, нарастването на теглото или ако майката също е заболяла от рак на шийката на матката.

"Увеличаването на упражненията и поддържането на нормално тегло са вероятно двата най-важни начина за предотвратяване на рак на ендометриума. Но са необходими и допълнителни стратегии и създаването на хранителни навици, като пиенето на кафе", съобщиха учените от Харвардското училище по обществено здраве.

Те обаче предупреждават, че прибавянето на сметана и захар към кафето може да намали благоприятния му ефект, както и пушенето.Коментари

Коментар: 2
mnogo vi molq ako moje da spodelite receptata na mira radeva s praz qica i mnogolistno testo !predvaritelno vi blagodarq!

Коментар: 1
receptata na mira radeva s praz i qica


  • 1

Добави коментар