Играй си с храната

40
Играй си с храната

Да нахраним и най-злоядото дете

Повечето родители строго забраняват на децата си да си играят с храната, особено в присъствието на възрастни. Не всички родители обаче са такива.

Дизайнерът Alexis Birkmeyer не само поощрява играта с храната, но и проектира детски чинийки, специално за забавления на масата. Децата обичат да си играят, така че в проекта няма нищо странно, счита тя.Забавните чинии на Alexis Birkmeyer са направени от рисунки-шаблони, които дори самото дете може да нарисува. Тази своеобразна игра може да накара и най-злоядото дете да хапне зеленчуците, които не обича.А ето и как сами вкъщи да си направите подобни чинии, съветва woman.bg:

Стъпка 1: Изрежете шаблона според големината на чинията.

Стъпка 2: На гърба на шаблона нарисувайте с дебел молив контурите на рисунката.

Стъпка 3: Поставете шаблона със страната, на която е рисунката, надолу. Повторете рисунката с помощта на химикалка. Това ще я прехвърли върху чинията. След като премахнете шаблона, ще имате лека схема, които да проследите.

Стъпка 4: След това повторете контурите с маркер за порцелан.

Стъпка 5: След като всички контури са прехвърлени, оставете чинията да изсъхне за 24 часа. След това я изпечете на 300 градуса във фурна за 30 минути.Добави коментар