Храните, съкращаващи живота ни

245
Храните, съкращаващи живота ни

И които ядем всеки ден

Неправилното хранене е прекият път към затлъстяването, сърдечните заболявания и болестите на стомашно-чревния тракт, а вредните продукти намаляват живота на човека.

Това, разбира се, е максима, която напоследък чуваме все по-често. Какво обаче се крие в нея, пита woman.bg,?

Мазната храна несъмнено способства за увеличаване на теглото, а изобилието от оцветители, изкуствени заместители и подсладители постепенно води до отлагане в организма на вредни токсични вещества.

Варената храна пък притъпява чувството за насищане. За сметка на това “грубата” растителна храна стимулира работата на храносмилателната система и затова всеки ден трябва да се употребяват колкото се може повече сурови плодове и зеленчуци.

10 храни, които, според експертите от ediets.com, способстват за съкращаването на човешкия живот, са:

1. Всички видове дъвчащи бонбони – защото съдържат големи количества захар, химични добавки, оцветители, заместители и т.н.2. Чипсовете (както царевичните, така и картофените) – те са вредни за организма, защото представляват смес от въглехидрати и мазнини в обвивка от оцветители и заместители на вкусове.3. Сладките газирани напитки - смес от захар, химия и газове. Те способстват за бързото разпределяне на вредните вещества в организма и са особено вредни с голямото си съдържание за захар.4. Шоколадовите вафли, сладки и бисквити - съдържат огромно количество калории, съчетани с химични добавки, генетично модифицирани продукти, оцветители и ароматизатори.5. Кренвиршите и саламите – т.нар. месни деликатеси си остават едни от най-вредните храни. Те съдържат т.нар. скрити мазнини, които са прикрити с помощта на оцветители и ароматизатори. Много производители на месни изделия използват т.нар. трансгени - 90% от кренвиршите, сарфаладите, саламите се състоят от трансгенна соя.6. Мазното месо - ускорява процеса на стареене на клетката и способства за появата на сърдечно-съдови заболявания.7. Майонезата - много калоричен продукт, който съдържа изключително количество мазнини, въглехидрати, оцветители, подсладители, заместители и т.н. Към вредните продукти от този тип могат да се добавят кетчупът и различните сосове, които, освен оцветители и заместители на вкусовете, съдържат и генно-модифицирани продукти.8. Макаронените изделия за бързо приготвяне - те са чиста химия и доказано нанасят вреди на организма.9. Солта - повишава кръвното, нарушава киселинно-солния баланс в организма, способства за натрупването на токсини.10. Алкохолът - дори в минимални количества пречи на усвояването на витамините и останалите полезни за организма хранителни вещества. Освен това той съдържа и много калории.Добави коментар