Храните ли детето пред телевизора?

93
Храните ли детето пред телевизора?

3 причини да се откажете от този вреден навик

Младите майки са готови на всичко, стига детето им да си изяде пюрето до последната лъжичка. Особено в случаите, когато става дума за онези странни на вид и вкус зеленчукови пюрета или пък каши.

В трудни момент помощник става телевизорът. Той по магичен начин въздейства върху детето и последното въобще не забелязва кога е излапало цялата порция, приготвена от мама.

Мисията е изпълнена! Детето е нахранено, майката е доволна. Но безопасно ли е да се храни детето с помощта на телевизор?

Защо е желателно да избягваме този начин на хранене?

1. Когато храните детето пред телевизора, вие избягвате от потребността да взаимодействате с детето.

Нали поради тази причина включвате телевизора, тъй като не можете да накарате детето да си изяде порцията? Да, но това устройство застава на пътя ви към изграждането на ролята на майка в съзнанието на детето.

2. Телевизорът е физиологически вреден за детето ви.

Гледането на телевизия изисква пасивно поведение: неподвижност, седене, гледане и слушане. Няма нужда от разлистване на страници, за да се появи нова картинка. На екрана всичко върви с бърза скорост. В този момент всички системи за активно изследване на света се оказва изключени, т.е. формирането на личността на детето ви е блокирано.

Българчетата пети по затлъстяване

Освен това така създавате предпоставки за това детето ви да предпочитате по-мирните игри, без много движение и интереси, които рядко напускат зоната на екрана.

Здравословен чипс

3. Какво вижда по телевизията детето ви?

Няма нужда да обясняваме какви телевизионни продукти се пускат, независимо че са по т.нар. детски канали. Децата лесно се повлияват, внимавайте с употребата на телевизора!Добави коментар