Храните, които топят мазнини

840
Храните, които топят мазнини

Чудодейни диети за отслабване няма. Ключът към успеха е правилното и балансирано хранене.

Чудодейни диети за отслабване няма. Ключът към успеха е правилното и балансирано хранене. Но наистина съществуват храни, които се борят с мазнините, а и спомагат за изгарянето им. Фибрите и протеините, които съдържат, изискват повече енергия от организма, за да бъдат обработени и дават известен тласък на нашия метаболизъм. Ето кои са те:

Грейпфрут, лимони, ябълки, лют пипер са сред храните, които помагат да свалите излишните килограми. Ябълките съдържат пектин, който контролира нивото на липидите в тялото. Те са богати на витамини, минерали и фибри.

Плодовете, богати на витамин C, може да ви помогнат в борбата с килограмите, тъй като този витамин разтваря мазнините и намалява натрупването им в организма. Повечето въглехидрати, които се съдържат в тези храни обаче са под формата на фруктоза (плодова захар), с която не трябва да се прекалява.

Суровите ядки са сред храните, които помагат за загубата на мазнини. С тях също трябва да се внимава, защото са много калорични. Други храни, които ускоряват метаболизма, като ви помагат да горите мазнини са: броколи, карфиол, аспержи, тиквички, спанак, домати, зеле, моркови.

Храната дава необходимата енергия на организма и затова важно да снабдяваме тялото си с нужните хранителни вещества, посочва Дарик радио. Не трябва обаче да забравяме, че освен балансиран хранителен режим, спортът също е важен при свалянето на килограми.

Добави коментар