Храни за здрав корем

118
Храни за здрав корем

Януари е месец, в който обикновено се грижим за своята форма след преяждането по празниците

Януари е месец, в който обикновено се грижим за своята форма след преяждането по празниците. Освен това през този месец се опитваме да повишим имунитета си и да се предпазим от върлуващите грипове. Когато започнем да се чувстваме некомфортно в любимите си дънки и усетим, че талията ни е увеличила размера си, сме склонни да изпадаме в паника и започването на строги диети.

Всъщност, трябва да се погрижим за храносмилателната система. foodpanda подбра топ храните, които ще повишат имунитета и ще намалят талията ви.

Кокос

Изпълнен е с фибри и здравословни мазнини, които ще ви предпазят от преяждане по време на хранене.

Бадеми

Богати на фибри и протеини, те са перфектната закуска, когато изпитвате глад. Ще ви държат сити, без да чувствате тежест в стомаха.

Маслини

Те са вкусни, полезни и могат да се консумират по много начини, така че да не ви омръзне. Препоръчваме зелените сортове маслини.

Кестеново брашно

Опитайте се да приготвяте хляб и печива от кестеново брашно. То има достатъчно фибри, за да запази храносмилането и да ни предпази от неразположения.

Сушени плодове

Сушените плодове през зимата са чудесен вариант за набавяне на витамини и съответно поддържане на корема плосък.

Картофи

Варени или печени, те са надежден източник на витамини, фибри, минерали. За съжаление, това не важи за пържените картофи.

Кисело мляко

Прави чудеса за храносмилателната система, тъй като съдържа пробиотици или живи бактерии, които подобряват цялостното ни състояние.Добави коментар