Хранене против стрес

88
Хранене против стрес

Как да се насладите на храната, дори когато сте стресирани

Жени под постоянен стрес – независимо дали се притеснявате за мечтаното място в яслата или за уроците на детето в училище – са склонни да ядат храни, богати на мазнини, да не следят изобщо с какво се хранят и понякога да пропускат хранения в (неуспешен) опит да се справят с излишните килограми, според ново проучване. Добрата новина е, че това може да се промени и подобри.

Концентрирайте се в първите няколко хапки.

Вкусовите ви рецептори се засищат след 8 до 10 хапки. След това продължавате да се храните, само заради спомена за удоволствието от тези 10 хапки, а калориите се трупат.

Хранете се сами поне веднъж седмично.

Спокойното хранене, насаме с мислите си, позволява да се концентрирате над сигналите на тялото ви за глад и ситост. Така ще избегнете автоматичното изпразване на чинията си, докато говорите със съпруга или изслушвате детето за деня му в градината.

Оставяйте храна.

Не изяждайте всичко от чинията си – скоро ще осъзнаете, че се нуждаете от по-малко храна, отколкото сте си мислели.

Позволявайте си сладолед.

Ако сте имали лош ден и изпитвате сериозна нужда от сладолед или шоколад – позволете си го. Не е нужно да изпитвате вина за това – достатъчно е да го предвидите в менюто си за деня, вместо да се правите, че не се е случвало. Наградата със сладолед означава, че ще се лишите от нещо друго.Добави коментар