Хранене на крак = деменция

229
Хранене на крак = деменция

Наситените мазнини повишават нивото на протеини в мозъка

Следващия път, когато отивате да хапнете фаст фуд, ще си направите голяма услуга, ако си поръчате сок без захар, салата с печено, а не с пържено пиле, и зехтин.

По този начин ще ограничите рисковете от развитието на деменция, която ви застрашава, ако сте заклет почитател на този тип бързо хранене, посочва БГНЕС.

Според Reader`s Digest, ако ви е страх от това заболяване, трябва да се пазите от наситени мазнини и захар. Освен че ще намалите риска от появата на тази болест, ще живеете по-дълго и ще бъдете по-здрави.

Наситените мазнини в хамбургерите, чийзбургерите, шейковете и всички видове сосове в тези ресторанти повишават количеството на някои протеини в мозъка, специфични за болестта Алцхаймер. Това сочат данните от ново изследване, реализирано в Канада.

Захарта в разхладителните напитки понижава значително способностите на паметта и води до удвояване на амилоидната плака в мозъка, което е основен признак за появата на Алцхаймер. Избягвайте, доколкото е възможно, подсладените напитки, чая в търговската мрежа и десертите от типа бърза закуска.Коментари

Коментар: 4
Коментар: 3
1zqjuw'"(){}:/1zqjuw;9

Коментар: 2

1zqjuw'"(){}:/1zqjuw;9

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар