Храната в грипния сезон

113
Храната в грипния сезон

Без диети

Специалистът по хранене и диететика проф. Донка Байкова посочи на какви храни да заложим така, че организмът ни да е по-подготвен в сезона на грипа и ако не да избегнем вирусите, то поне да се справим по-леко с тях.

"Добре е да подготвим организма си с една по-добра имунна защита. Простудният фактор е само фон, на който вирусите по-лесно атакуват тялото на човека", коментира пред Нова телевизия проф. Байкова.

Тя съветва да не спазваме диети в момента, а да консумираме леки, но пълноценни храни, съобщава Дарик радио.

„Мляко и млечни храни с ниска масленост. Кисело мляко, извара, сирена. На второ място задължително е рибата. На трето място е червеното месо, но в ограничени количества, например три порции седмично", обясни проф. Байкова. Тя съветва също много зеленчуци и плодове.



Добави коментар