Храна за здраве

224
Храна за здраве

Кои продукти какви болести гонят?

Зеленият чай е полезен за сърцето и въобще за целия организъм. Има и противораков ефект. Когато се съчетае с лимон, зеленият чай намалява вероятността от сърдечна недостатъчност. Това стана ясно в редовната рубрика на д-р Мария Папазова в "На кафе" по Нова телевизия.

Витамин С помага над 20 пъти да се увеличи усвояемостта на мощнище антиоксиданти на зеления чай. Добре е да се изпиват поне пет чаши на ден от зелен чай с лимон, но не би трябвало да се пие вечер, тъй като е силен.

За укрепване на имунитета е добре да комбинираме моркови с месо. Този микс е полезен и за зрението. За борба с микробите в своя организъм трябва да консумираме плодове и зеленчуци и то в жълти, червени и зелени цветове.

Ако прекалим с някоя мазнина, е добре след това да приемем нискомаслен десерт с много калций, съветва д-р Папазова. Най-полезно е козето мляко. Шампионът на калций е къдравият лапад – съдържа най-много и най-лесно усвояем калций.

За по-добро зрение д-р Папазова препоръчва зелена салата и авокадо. Срещу рак на белия дроб и на пикочния мехур е добре да се консумира домат в комбинация с авокадо.

За да нямаме висок холестерол и да не сме затлъстели, е добре да се храним със средиземноморска храна – много плодове, зеленчуци, варива, риба, зехтин, зърнени храни.

За борба с умората д-р Папазова препоръчва приемането на витамин С в комбинация с яйца, месо и млечни продукти. Депресия трябва да борим с броколи и яйца.Добави коментар