Храна за оптималното развитие на детето

189
Храна за оптималното развитие на детето

Вкусно и освен това подходяща основа за много десерти

Балансираното хранене е в равна степен важно както за зрелите хора, така и за децата. При възрастните е възможно да се правят от време на време почивки, през които да похапваме нещо нездравословно. Това е така, тъй като рискът от съществено увреждане на организма е по-малък, в сравнение с децата.

В случая на децата, чийто организъм постоянно расте от момента на раждането им до към 18-годишна възраст, да кажем, значението на балансираното хранене е огромно.

Хранителното меню на детето както плодове и зеленчуци, месо и риба, е препоръчително да съдържа и киселомлечни продукти. Те съдържат млечни киселини, болезни бактерии, протеини, витамини, ферменти за растежа и развитието на организма.

Освен витамини и минерали, в киселомлечните храни се съдържат пробиотици, които засилват имунната система на децата.

13 безполезни съвета към младите майки

Ролята на киселомлечните продукти в менюто на детето

Редовната консумацията на киселомлечни продукти засилва защитните функции на организма, поддържа нормално нивото на микрофлората и на полезните вещества, основополагащи за ръста и развитието на детето.

Този тип продукти са богати на микроелементи, особено калций. Той е необходимо за формирането на зъбите и костите на малките деца.

В киселомлечните продукти калцият се намира в оптимално съотношение с други микро- и макроелементи. Това прави усвояването им максимално лесно.

Разработват мляко чудо

Съдържанието на лактобактерии, бифидобактерии и млечна киселина подпомага възстановяването на микрофлората на червата, укрепва имунната система и нормализира обмяната на веществата.

Освен това киселомлечните бактерии оказват антиинфекциозно действие, обезвреждайки токсините в червата.

Да даваме редовно на детето си киселомлечни продукти е най-доброто решение, което можете да вземете. Особено сега, когато зимата е в своя вихър! Можете да слагате на трапезата както кисело мляко, така и кефир и извара.Добави коментар