Храна за добра памет
193
Кое от хладилника ни прави по-умни?
Консумацията на млечни продукти има положително въздействие върху работата на мозъка, откриха американски учени.
Витамин D, протеините, магнезият и калцият имат положително въздействие за намаляването на наднорменото тегло и риска от диабет. Специалистите посочиха още няколко продукта за подобряването на паметта.
Медът помага да се усвоява и запаметява информация и в същото време намалява тревожността и безпокойството у хората, посочва БГНЕС.
Изключително полезно е и желязото, съдържащо се в ябълки, нар, черен хляб и черния дроб. Сиренето, морските дарове и рибата подобряват паметта и обмяната на веществата.
Джинджифилът стимулира кръвообращението, дори и в най-малките кръвоносни съдове на човешкия мозък.
Добави коментар