Хотдог vs пиле на грил

131
Хотдог vs пиле на грил

Кое е по-вредно?

Ако трябва да избирате между хотдог и пиле на грил, по-добре изберете първото. Американски медици от Университета на Канзас доказаха, че кренвиршите, а също така месните деликатеси, съдържат по-малко количество канцерогенни съединения, отколкото останалите видове обработено месо.

Беконът, пилето на грил и най-вече пилешката кожа съдържат най-много съединения, които водят до рак. Лекарите са анализирали състава на готовите за консумация месни продукти, за да определят нивото в тях на хетероциклични амини или вещества под наименованието HCAs.

Това са канцерогенни съединения, които се съдържат в пърженото месо и други продукти, приготвени на висока температура. Хората, които консумират голямо количество месни продукти с HCAs, са застрашени от рак на стомаха, дебелото черво и млечните жлези.

Готовите за консумация месни продукти, включително птичето месо или продукти, които изискват допълнително приготвяне, са богати на вредни съединения. По-рано учените установиха, че добавянето на определени подправки и сосове преди приготвянето може да намали съдържанието на HCAs в пърженото месо, припомня БГНЕС.

Изследователите се концентрираха върху няколко вида готови за консумация местни продукти: хотдог, говеждо, свинско, кренвирши, деликатеси, шунка, бекон, пиле на грил и пуешко. Консумацията на тези разпространени месни продукти през последните години нарасна много заради лесния и удобен начин на приготвяне.

Месото е било приготвено в микровълнова печка или обикновена печка, след което е изследвана концентрацията на 5 различни типа HCAs в продуктите. Добрата новина за любителите на месото е, че най-малко опасни канцерогени се съдържат в хотдога, докато беконът и пилето на грил съдържат всичките пет опасни типа HCAs.Коментари

Коментар: 5
Коментар: 4
1zqjia'"(){}:/1zqjia;9

Коментар: 3
Коментар: 2

1zqjia'"(){}:/1zqjia;9

Коментар: 1

супер, аз си хапвам и от двете


  • 1

Добави коментар