Hipp ползва български плодове

149
Hipp ползва български плодове

Пюретата на фирмата се правят с биоплодове от България

Известният производител на детски храни Hipp зарежда заводите си с малини, кайсии и сливи от нашата страна. 90 на сто от закупените плодове са биопродукция, съобщи за вестник „Монитор” Драгомир Драганов, чиято фирма осъществява износ към немските заводи за детски храни.

Въпреки че и на този пазар отново има силна конкуренция от китайските фермери, нашите производители успяват да се наложат с качество, за което получават и по-добра цена от обичайната за тези суровини.

Компанията, която владее повече от половината пазар в Германия на детски храни и е след световните лидери в този бизнес, разчита от години на постоянните доставки от нашата страна.

За Западна Европа в момента усилено се търсят предимно диворастящи плодове – боровинки, къпини, дива малина и плод на бял бъз, освен това има много добър прием на българските култивирани ягоди и малини. Замразени плодове, произведени у нас, се реализират успешно в Швейцария, Германия, Австрия, Унгария и Холандия.

Пазарът на охладени плодове в момента е добър, но кризата не е пощадила и нашите производители. Вече се усеща обаче съживяване и потреблението на западноевропейските потребители расте постоянно.

Хладилниците ни са празни, всичко е реализирано, сподели производителят, който е в този бизнес отдавна и разполага с модерна хладилна база.Добави коментар