Грешки при кюфтетата

309
Грешки при кюфтетата

За да получаваме всеки път уникален вкус, то трябва да спазим някои правила

Кюфтенца, кюфтенца – обичаме ги всякакви! Но за да получаваме всеки път уникален вкус, то трябва да спазим някои правила. Ще ви дадем точно 5 правила, които трябва да спазим, за да си направим перфектните кюфтенца. Защото просто не е достатъчно да изберем вида кайма и някакъв сос, трябва да се постараем малко повечко.

Част от тях повечето домакини вече знаят, но нека сме полезни и на тези, които тепърва прохождат в занаята, както се казва, пише kulinar.bg.

Винаги овкусявайте кайматаНе е добре да го правим, когато вече сме оформили кюфтетата, а да не говорим, след като вече са готови.

Вижте още: Вкусни кюфтета

Добавяйте течност към каймата, за да получи необходимата влажностНапример – яйца, смес от галета и мляко. В противен случай, протеините в месото ще го накарат да се свие по време на готвене.

Не преомесвайте кайматаТук случаят не е същия като с тестото, където в много случаи трябва да удряме тестото в масата около 100 пъти. Рискуваме да получим прекалено меки кюфтета, ако премесваме каймата прекалено дълго.

Не оформяте правилно кюфтетатаАко ги сплесквате прекалено или пък ги овалвате с ръце на перфектни топчета. Така се готвят по-трудно, могат да станат "гумени” . В това число слагаме и оформянето на различни по големина кюфтета. Малките ще изгорят, докато големите все още няма да се сготвили.Добави коментар