Годжи бери?

54
Годжи бери?

Храните, които ни служат за лекарства

Годжи бери, мака, спирулина, асаи.... За повечето от нас тези думи звучат по-скоро като тайнствени заклинания, отколкото като храни. Това обаче са наименования на малка част от продуктите, наричани суперхрани. Те са едновременно лекарствено средство и храна, концентрирана и богата на полезни вещества.

Всъщност, суперхраните са природни продукти от растителен или животински произход, които предците ни са използвали за прехрана и лечение. Днес все повече хора загърбват конвенционалната медицина и се обръщат отново към природата, посочва ТВ 7.

Сред най-търсените от жени и мъже са водораслите, плодовете годжи бери и асаи, екстракт от растението мака и сок от артишок. Те са изключително богати на антиоксиданти, важни за борба с редица болести.

Противно на повечето схващания, суперхраните не са скъпи, защото се употребяват в минимални количества. Философията на тези продукти е, че те са предназначени за профилактика на болестите. Все повече жени и мъже заменят синтетичните витамини с няколко капсули водорасли на ден.Добави коментар