Глухарче за здрава простата

1348
Глухарче за здрава простата

Някои традиционни за България растения осигуряват добрата профилактика на простатната жлеза

По традиция ние, българите, ходим на доктор, когато проблемът опре о кокал. Не е необходимо да се предприемат чудеса от героизъм, да се изкачва всеки ден Черни връх или да се преплува по 10 пъти басейн с олимпийски размери, за да си осигури мъжът на 40-е добра струя.

Някои традиционни за България растения осигуряват добрата профилактика на простатната жлеза. Достатъчно е човек да пие, ако не всеки ден, поне три пъти седмично чай от тях. Въпросните билки – лечителки са корен от черна, боровинка, корен от пирей, цвят от магарешки бодил, хмел, корен от глухарче, листа от леска, копър, пъпеш, тиквени семки, шипка и червена детелина.

Във всички тях се съдържат антиоксиданти, които предотвратяват допълнителното уголемяване на простатата и облекчават болката и симптомите. Те имат диуретично, пречистващо и успокоително действие върху жлезата, тиквеното семе я държи в нормални размери, като не й позволява да се уголеми.

То може да се консумира и сурово, посочва вестник "Монитор". Това му свойство се дължи на цинка и мастните киселини, които съдържа. То, както и всяка друга ядка не се препоръчва при хора със чернодробни проблеми.Коментари

Коментар: 1
The forum is a brigt

The forum is a brigther place thanks to your posts. Thanks!


  • 1

Добави коментар