Гъбите са супер храната на бъдещето
44
Гъбата произвежда витамин D чрез употреба на светлина, почти идентична на нашия собствен процес
Питър Коркоран, изпълнителен директор на „MBio“, казва: “Ние описваме царството на гъбите като трето царство, стоящо между растения и животни и заемащо собствено пространство.”
Джъд Уилсън, биолог в „MBio“, очерта ползите им за здравето. “Гъбите са много, много добри за вас,” каза тя. “Те са много здравословни. Те са с ниско съдържание на мазнини, с високо съдържание на фибри, те също са с високо съдържание на протеини. Съдържат много, много ценни хранителни вещества, като минерали и витамини.”
Коркоран сравни скромната гъба със суперхрана. „Както нашата кожа, гъбата произвежда витамин D чрез употреба на светлина, почти идентична на нашия собствен процес. Но важното е, че понеже се произвежда естествено от гъбата, това е веган форма на витамин D, а знаем, че има хроничен дефицит на витамин D в световен мащаб. “
Гъбите са здравословна храна, според учените, особено за вегани или хора, които прекарват повече време в офиси и автомобили вместо на слънчевата светлина, посочва БГНЕС.
Добави коментар