Филиите на баба разболяват внуците

73
Филиите на баба разболяват внуците

Възрастните хора, които отглеждат внуците си, не знаят как и с какво да ги хранят

Филията с масло на баба се оказва причина за наднорменото тегло на милиони деца по света, показва ново проучване на лекари от университета на Хелзинки. Според специалистите възрастните хора, които отглеждат внуците си, не знаят как и с какво да ги хранят. Това е причина малчуганите да са по-пухкави от останалите си връстници. Обяснението е, че бабите глезят прекалено често внуците си със сладкиши и сладолед.

В резултат на това децата страдат от затлъстяване, което може да доведе дори до преждевременна смърт, диабет и сърдечносъдови болести. Всяко трето дете на 3 години, което е гледано от баба и дядо, е с наднормено тегло. Докато преди ролята на дядовците и бабите във възпитанието на потомството се е оценявала положително, в съвременния свят е обратното. Това показва изследване, в което са участвали 9000 семейства.

Учените обясняват, че ролята на бабите в последните десетилетия много се е изменила. Докато преди те са се грижели храната на малчуганите да е питателна и висококалорична, днес те трябва да се стараят да им приготвят диетични и органични манджи, посочва вестник "Новинар".

Нашите родители обаче действат по позната схема – дават на внуците си богата на мазнини и енергия храна и така застрашават здравето им. Според лекарите бабите и дядовците често не знаят какво точно се разбира под правилно и рационално хранене и това е голям проблем. Специалистите смятат, че възрастните хора не са достатъчно активни и не могат да осигурят на внуците си необходимото равнище на физическо натоварване, което също е част от проблема.Коментари

Коментар: 5

Направо се чудя на ума на този,който е написал статията!..ДРЪН-ДРЪН!

Коментар: 4
tt

Problema e, che kvoto i da si kupish ot magazina e pulen bokluk. Sqkakvi podsladiteli i ne znam si kvi dobavki. Kak puk kat malak qdoh tiq raboti i ne asm bil debel, no togava nqmashe tolkova izkustveni hrani... Da si debel ot tqh shte bude nai-dobroto, kato cqlo vsqkakvi zabolqvaniq mojesh da si dokarash s "kachestvenata" hrana ot lidl, midl, billa i ne znam si kvi drugi bokluci

Коментар: 3
Werno e ....

пълни тъпотии
1 от 07 юли 2013 | 19:30

Проблемът е, че в днешно време децата не излизат да играят ами стоят само пред компютрите и телевизорите и после храната на бабите била виновна..безсмислена статия..

WERNO E , neka babite da si priznajat , i az imam takawa baba , oh na baba , haide baba da hapne6 , baba da ti naprawi ne6to da hapne6 , aman ot tija gewezelaci ...... stiga ma darto ....

Коментар: 2

Проблемът не е в бабите,а в самата храна!!!И за мен статията е безсмислена,като се има в предвид,че този който я е написал, сигурно е израснал с филиите на БАБА!!!

Коментар: 1
пълни тъпотии

Проблемът е, че в днешно време децата не излизат да играят ами стоят само пред компютрите и телевизорите и после храната на бабите била виновна..безсмислена статия..


  • 1

Добави коментар