Естествени заместители на захарта

180
Естествени заместители на захарта

Наричат захарта "сладката отрова" или "бялата смърт"

Наричат захарта "сладката отрова" или "бялата смърт". Но понякога желанието да хапнем нещо сладко е толкова силно, че е почти невъзможно да му устоим. И въпреки че 6 чаени лъжички на ден се считат за приемлива норма, захарта няма полезни калории, а само”празни”. Разбира се, за любителите на сладките изкушения има алтернатива.

Захарта има естествени заместители, които са много по-полезни и по-безопасни. Още от древни времена медът се слави като супер храна. Той допринася за общото укрепване на организма. Полезен е при нервно изтощение, помага при сърдечни и стомашни заболявания и нарушения в черния дроб. Медът се препоръчва при настинки, за успокояване на лигавицата.

От друга страна, захарта намалява имунитета 17 пъти. Колкото повече захар има в кръвта ни, толкова по-слаба е имунната система. Докато пчелният мед има антибактериални, имуномодулиращи, противовирусни, антиоксидантни и други полезни свойства, посочва Darik News.

Сушените плодове са една от здравословните алтернативи на захарта. Те са всъщност пресни плодове, натурално дехидратирани чрез сушене на слънце или чрез използване на дехидрататор. Тези натурални продукти, без оцветители и изкуствени добавки, са пълни с хранителни вещества и фибри.


Добави коментар