Един сок от червено цвекло?

79
Един сок от червено цвекло?

Перфектното средство за изчистване на организма от токсини

Червеното цвекло е перфектно средство за изчистване от вредните токсини и наслагвания в тялото. То дразни организма и го кара да отдели натрупаните токсини и вредни вещества. Благодарение на това изчистващо действие, сокът от този зеленчук помага за нормализирането на функциите на черния дроб, далака и жлъчката.

Освен това сокът поддържа достатъчно разширени кръвоносните съдове, а това помага за по-доброто кръвоснабдяване на всички органи в човешкото тяло. Това способства, от своя страна, за нормализиране на високото кръвно налягане.

Магнезият, който се съдържа в червеното цвекло, не позволява да се образуват тромби или някакви запушвания на съдовете за пренос на кръв. Сокът от цвекло помага за по-бързото заздравяване на рани, благодарение на витамин U, който се съдържа в него. Намалява се нивото на така наречения лош холестерол в тялото, пише woman.bg.

Сокът съдържа йод, който оказва благотворно въздействие върху намалената функция на щитовидната жлеза. Стимулира образуването на червени кръвни телца. Помага при камъни в бъбреците, като спомага тяхното разтваряне. Приема на този сок може да доведе до промяна в цвета на урината, като й придаде червеникав оттенък, но това е временно и ще отшуми след прекратяване на приема му.Освен това може да доведе и до странични ефекти в началото като гадене и световъртеж. За да се избегне това, задължително се консултирайте с личния си лекар, за да може той да ви каже как, по колко и кога да пиете сок от този зеленчук. Всичко е строго индивидуално и трябва да се подхожда по индивидуален начин.

Винаги трябва да се започне приема на сока с много малки дози и едва след това до увеличаването им. Може да се започне с 100 мл на ден, разпределени по няколко милилитри на хранене. Най-добре е този сок да бъде смесен със сок от моркови, ябълки или някакъв друг плод. Може да се прибави и малко мед по желание. Задължително трябва да се пие, едва след като е престоял поне час и половина в хладилника.

Вярно, че времето на престой ще убие някои от лечебните вещества, но поне по-лесно ще се приеме от организма и няма да се получават страничните му ефекти, като гадене, например.

Поради ниската си калоричност сокът от червено цвекло е много диетичен. По-голяма част от състава му е вода, има също така белтъци, въглехидрати, и витамини, които в комбинация с другите съставки укрепват имунитета и изграждат защита срещу редица болести. Сокът засилва обмяната на веществата. Ускорява перисталтиката и помага на отделителната система.

За да сте здрави задължително включете червеното цвекло в дневното си меню, под формата на салата или сок.Добави коментар