Джинджифилът - магическият корен за силен имунитет

933
Джинджифилът - магическият корен за силен имунитет

В последните години много се говори за ползата от джинджифила

В последните години много се говори за ползата от джинджифила. С помощта му можем да окажем мощна подкрепа на организма си за елиминиране на честите грипни и простудни заболявания, преодоляване и профилактика на хрема, синузит, астма и бронхит.

Той се използва широко при лечението и превенцията на редица заболявания заради своите мощни терапевтични и профилактични свойства. В джинджифила са открити над 115 полезни химически вещества. От тях джинджеролите са с най-добър терапевтичен ефект. Това са мастни органични смоли, съдържащи се в корена на растението с мощни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Джинджифилът е добър имуностимулант с мощно противовъзпалитено действие.Освен че помага при грип и настинки, той подсилва имунната система, помагайки на организма в борбата срещу патогенни агенти като вируси и бактерии. Джинджифилът активизира процеса на изпотяване, така наречения потогонен ефект. Подобрява отделянето на токсини от тялото, които ни правят податливи към инфекции.

В същото време допринася за намаляване на риска от инфекции. Полезен е при инфекции на дихателните пътища, действайки като отхрачващо средство. Затова е много добър в превенцията на коронавирус, както и за облекчаване на симптомите при настинки и грип.

Ако страдате от специфични заболявания, препоръчително е да се консултирате със специалист. Консумацията на джинджифил не се препоръчва за хора, страдащи от гастроесофагеален рефлукс и киселини, посочва Darik News.

Добави коментар