Древни рецепти за дълголетие

528
Древни рецепти за дълголетие

Рецепта с чесън на 40 века

Рецепта с чесън на 40 века

През 1971 г. експедиция на ЮНЕСКО намерила в тибетски манастир рецепта на древно хомеопатично лекарство, което според учените е използвано поне 20 века преди Новата ера. Илачът, обещаващ здраве и дълголетие, се приготвя от чесън и се консумира стриктно на интервал от пет години. Съставките са много прости - 350 грама чесън, който се се счуква добре, и 300 мл спирт. Сместа се прехвърля в буркан и след 10 дни се прецежда. По няколко капки от спиртния извлек на ден помагат за удължаване на живота.

Мед и лимон за по-дълъг живот

Според редица родни билкари илачът, приготвян от мед, лимон и пчелен прашец, е истински извор на дълголетие. Рецептата е лесна - килограм пчелен мед, сокът от килограм лимони и 200 грама пчелен прашец се смесват и престояват 24 часа. След това към сместа се добавя 300 грама сусамов тахан и се разбърква. По желание могат да се прибавят и две-три чаени лъжички канела. "Еликсирът" се приема по два пъти на ден. Една лъжичка от медената смес и една лъжичка ябълков оцет се разтварят в чаша хладка вода. Напитката се консумира от 30 до 60 минути преди хапване, съветват билкари.

Вижте още: Малки промени за дълголетие

Орехите ни подмладяват

Консумацията на орехи удължава живота средно със 7 години, показват резултатите от изследване, проведено от учени в калифорнийския университет, посочва вестник "Новинар". В ядките се съдържат вещества, които предпазват сърцето и съдовете от вредното въздействие на холестерола. За постигането на подмладяващия ефект според лекарите всяка седмица трябва да се изяждат поне по 5 ореха.Добави коментар