Домати вместо сладолед

88
Домати вместо сладолед

Сладкиш от домати хит в Турция

Въпреки че вече е първи март и лятото изглежда все по-далече, защото зимата още не иска да си отиде, в Турция майстор - сладкар е измислил незаменим за жегите десерт. Сладкото изкушение обаче не е сладолед, а сладкиш от домати.

Какво му трябва на човек - малко домати и една оригинална рецепта. Доматът безспорно е сред любимите зеленчуци на Балканите, а и по света. Освен че е изключително полезен, можем да го консумираме в разнообразни варианти - както суров на салата или натюр, така и като съставка на различни ястия, сосове и напитки.

Любопитен факт, е че в ботаниката доматът се третира като плод, докато в кулинарното изкуство го разглеждаме като зеленчук. Майстор - сладкар от провинция Денизли, Югозападна Турция е решил да разбие традицията, като е създал превъзходен доматен десерт, подходящ за летните месеци.

Специалитетът вече е изключително популярен сред съгражданите на сладкаря и се е превърнал в най-обичаното и консумирано кулинарно изкушение, съобщи БНТ.

Сигурно се изкушихте от рецептата? Тя обаче не е съществена. Не е нужно да сте майстор - готвач, за да си приготвите нещо вкусно и интересно. Импровизирайте! С малко желание, фантазия и щипка любов със сигурност ще изненадате своите близки.Добави коментар