Доматен сок срещу...

343
Доматен сок срещу...

...затлъстяване

По правило соковете, които са прясно приготвени, са безценен източник на витамини и минерали. Затов, ако не е налице лекарска забрана за консумацията на подобни продукти, то те неизменно трябва да присъстват в менюто на всеки човек.

Сокът от червени домати е широко препоръчван при проблеми с телесното тегло и затлъстяване, посочва Woman.bg.

Той се слави като идеален стимулатор при проблеми със стомашно-чревния тракт и храносмилането. Редовната консумация на сок от домати пречиства тялото и му създава комфорт и лекота.

При хора с наднормено тегло той е сред идеалните лекове, тъй като е беден на калории. В същото време, приемът му намалява апетита и води до изгаряне на натрупаните в тялото мазнини.

Прясно изцеденият доматен сок е богат на активни итонциди, които играят съществена роля за намаляване на процесите на гниене и ферментация в червата.

Особено полезен сокът от домати е в комбинация с меса, тъй като активните му съставки благоприятстват за поддържане на нормално състояние на артериите, предпaзвайки ги от втвърдяване.

Сокът също така намалява риска от развитието на ракови образувания. Особено полезен доматеният сок е и за бременни жени и кърмачки.

Диетолозите са категорични, че чаша сок от домати около 20 минути преди хранене повишава храносмилателните функции на стомаха и червата, като по този начин спомага за по-бързата преработка на храната.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bgДобави коментар