Домашен сладолед

170
Домашен сладолед

За целта не са ви необходими много продукти

В разгара на лятото да си направите домашен сладолед е чудесна идея, с която да преборите температурите навън, предаде репортер на БГНЕС. За целта не са ви необходими много продукти.

Трябва да си набавите сметана - 1 ч.ч.; сладкарска захар - 1/2 ч.ч.; гъсто кисело мляко - 1 кофичка; ванилия, може да използвате всякаква на прахчета ( 2 бр.), течна, ако сте от късметлиите, които имат и шушулка, използвайте нея. Според вкуса може да добавите плодове, спрямо сезона.

За да подсладите още повече домашното си творение, за гарниране може да добавите сладко или течен шоколад, съветва БГНЕС. Навярно жените ще предпочетат последното, тъй като на него трудно може да се устои. Сладостта на сладкия лед предполага да развихрите до максимум фантазията си, като за декорацията най-добре викнете децата. Малките винаги има какво да добавят от шарени до желирани бонбони, или шоколадови пръчици и пурички.

За да се получи домашният десерт първо разбийте сметаната, предварително много добре охладена с миксер, докато стане на сняг и добавете захарта, киселото мляко и ванилията.

След това внимателно доразбийте сместа и я прехвърлете в подходящ за замразяване съд. Сложете за 1 час в камерата, извадете, разбийте отново и така още 3 часа, като разбивате 2-3 пъти. Накрая оставете домашния сладолед да се стегне напълно. Поднесете го на топки и гарниран с плодов топинг, сладко или шоколад по избор.Добави коментар