Домашен пилешки пастет

52
Домашен пилешки пастет

За да сте уверени в състава на храната, която предлагате на децата

Днес ще ви предложим една лесна за приготвяне рецепта. Тя ще ви донесе същинско удовлетворение, защото с нея ще постигнете няколко неща:

Ще поднесете на детето месна храна, в случай че то отбягва именно нейната консумация;

Ще знаете какво точно се съдържа в пастета;

Ще опознаете една лесна рецепта и след това ще можете да я усъвършенстването и модифицирате по свой вкус.


Необходими продукти:

300 грама пилешки дробчета;

1 лукова глава;

3 супени лъжици коняк (алкохолът се изпарява при готвене, така че не опасен за децата след термична обработка);

30 грама масло;

3 супени лъжици орехи;

Сол и пипер на вкус.

За приготвянето на рецептата отделете 30 минути.

Начин на приготвяне:

1/ Нарежете лука на полукръгове и ги запържете до прозрачност.

2/ Махнете лука от тигана и запържете в него пилешките дробчета. По няколко минути от всяка страна.

3/ Върнете лука в тигана, добавете коняка и запържете за още минута.

4/ Сложете дробчетата и лука в блендер. Подправете със сол и пипер. Блендирайте до получаването на пастообразна смес.

5/ Разтопете в микровълнова фурна маслото, добавете го към пастета и бъркайте до еднородност.

6/ Орехите запечете във фурна. Махнете обвивката им. След това нарежете с нож.

7/ Добавете орехите в пастета.

Готови сте да направите закуска за цялото семейство.



Добави коментар