Днес ще правим... мариновани моркови

2048
Днес ще правим... мариновани моркови

Стават хрупкави и леко пикантни

Опитайте тази рецепта и ще ви стане любима.

Морковчетата стават хрупкави, сочни и пикантни с мяра.

Идеално подхождат за салата през студените дни от годината.

 

Необходими продукти:

3 кг. моркови

5 скилидки чесън

200 мл. растително олио

1 супена лъжица черен пипер на прах

1 супена лъжица семена синап

Карамфил – на вкус

300 мл. оцет 9%

3 супени лъжици сол

3 супени лъжици захар

 

Начин на приготвяне:

Почистете морковите. Нарежете ги на едри парчета. В стерилизирани буркани сложете чесън, пипер, синап и карамфил.

След това наредете морковите в бурканите. Залейте с вряла вода и оставете така за 3 минути. Морковите трябва да останат хрупкави. Излейте водата.

За маринатата кипнете 3 литра вода, добавете захарта, солта, олиото и оцета.

Кипнете, след което залейте с получената смес морковите.

Бурканите затворете добре. Обърнете с капачката надолу. Покрийте ги с подходяща кърпа до пълното им изстиване.



Добави коментар