Диета със сладолед

117
Диета със сладолед

Оказва се, че може да се отслабва и приятно

Зa много хора летните отпуски са и време за диети - много от тях изискват усилия и не са особено приятни, но може да се отслабва и по особено приятен и вкусен начин – с диета със сладолед.

Оказва се, че един от най-апетитно изглаждащите сладоледи може да бъде най-полезен. Наименованието се ражда преди векове, когато английски кулинар прави тази комбинация да си спечели любовта и сърцето на японска певица, наречена Мелба.

„Ако искате да отслабнете - трябва воля - колко грама да бъде? Нека плодовете в сладоледа да бъдат от червени, до тъмночервени и зелени, къпини, малини, киви може да сложите, не сладка ябълка - даже да си го приготвите вкъщи, взимате нискомаслено мляко, една чаена лъжица мед, двеста грама мляко - 100 грама плодове по избор, слагате - разбърквате за 15-20 минути”, съветва диетологът д-р Милка Жижанова, цитирана от Нова телевизия.Това е препоръчителната комбинация – и за обяд, и за вечеря. Ако разнообразявате обаче с вкусни пържоли след това – няма да ви се получи и още... консултирайте се винаги с лекар – специалист.

Диетите по принцип не се препоръчват на хора със сърдечносъдови заболявания, бременни, а също и такива, претърпяли тежки операции и травми. Накрая, приемете и още един полезен съвет:

„Сладоледите обичат специално движение - плуване, джогинг и танц - ако съчетаете вечерта с една разкошна мелба и отидете в един клуб за латино-танци и направите това 3 пъти в седмицата, три килограма не може да не отслабнете”, каза още д-р Жижанова.Добави коментар