Да заменим кафето

112
Да заменим кафето

С по-здравословна напитка

Мнозина искат да заменят кафето – едни заради високото кръвно, други, за да не дразнят гастрита си, трети – да не натоварват черния си дроб. Малцина обаче успяват, мислейки, че без него денят им ще бъде вял и няма да са бодри. Оказва се обаче, че кафето има не една, а цели пет здравословни алтернативи.

Зеленият чай, например, тонизира отлично и по нищо не отстъпва на кафявата напитка. В него има достатъчно кофеин, който може да сиш ободри от сутринта, но без да ви изнервя. Освен това, зеленият чай съдържа полезни съставки, богати на антиоксиданти, които пречистват организма и се борят с различни причинители на болести.

Шейковете с ядки са много добро начало за започване на деня, посочва вестник "Монитор". Те имат високо съдържание на протеини и фибри, които ги прави изключително полезни за организма. Шейковете с ядки са далеч по-полезни от тези с мляко и масло, като спомагат да бъде нормализирана кръвната захар и кръвообращението, което спомага и за събуждането.

Не всички знаят, че чаят от женско биле може напълно да замести кафето. Вкусът на напитката наподобява горчивото кафе, но всъщност не съдържа кофеин. Този чай подпомага функцията на надбъбречните жлези, които се борят с нивото на стрес в организма. Женското биле увеличава енергията и подпомага функцията на мозъка.

Сокът от пшенична трева е мощен природен енергитик, който въвежда в тялото всички необходими за организма витамини, минерали и хранителни вещества. Изключително питателен, сокът има характеристики като лесна смилаемост, бърза асимилация и висока концентрация на енергизиращи организма съставки.

Чаят от сибирски женшен, който вече се продава и в България, има доста горчив вкус и ако не можете да понесете вкуса му, можете да го подсладите с лъжичка мед. Билковата напитка стимулира концентрацията и премахва симптомите на умора.Добави коментар