Да, яйцата са здравословни - ето защо

141
Да, яйцата са здравословни - ето защо

Все още избягвате яйцата? Ако е така, грешите

Все още избягвате яйцата? Ако е така, грешите. Макар че фобията, че яйцата са причина за висок холестерол продължава, факт е, че те са една от най-полезните храни. Едно голямо яйце има 13 основни витамини и минерали и шест грама висококачествен протеин, всичко това само в 70 калории.

Яйцата са не просто вкусни - те също са лесни за приготвяне, независимо от кухненските ви умения. Варени, бъркани, на очи, на омлет, както и да ги предпочитате правите здравословен избор.

Ето още няколко причини да ги включите в диетата си.

Яйцата са пълни с протеин

Едно голямо яйце съдържа около шест грама протеин, което означава, че 2-3 само ще ви заситят. Това е чудесно, ако сте вегетарианец и търсите безмесни източници на протеини.

Яйцата са отличен източник на витамин D

Знаете за слънчевия витамин, както и колко е трудно да си го набавим, ако работим в затворено помещение по цял ден. Но за щастие с две яйца на ден, може да си набавите витамина, който е от съществено значение за здравето на костите, тъй като помага на тялото ви да абсорбира калций. Бонус: Яйцата съдържат и други трудно намиращи се в храните витамини като B12 и K.

Яйцата са полезни за вашия мозък (и на бебето ви)

Яйцата са невероятен източник на холин, микроелемент, който стои в основата на невротрансмитер, важен за ученето и паметта. Той също участва в цикъла на метилиране, който влияе на енергията и настроението и е доказано, че регулира възпалението . И накрая, холинът е от съществено значение за бременните, тъй като е важен за развитието на мозъка на плода и бебетата.

Яйцата няма да повишат холестерола ви

Да, яйцата съдържат холестерол. Не, те няма да повишат нивата на холестерола в кръвта или да риска от сърдечни заболявания. Вместо това избягвайте трансмазнини и захарта, и след това си пригответе яйце за омлет.Добави коментар