Чийзкейк, който не изисква печене

407
Чийзкейк, който не изисква печене

Има хора, които обожават този десерт!

Чийзкейкът е любим десерт на много хора. Той изисква внимание и познания при приготвянето, за да може повърхността да не се „нацепи“ и изварената смес да се разнесе равномерно.

Оказва се, че чийзейкът може да се приготви и без печене.

Необходими продукти:
30 гр. желатин
30 гр. желатин за заливката на тортата
400 гр. консервирани праскови в сироп
75 гр. пудра захар
75 гр. масло
300 гр. ронливи бисквити
200 гр. сметана
400 гр. маскарпоне или извара
100 гр. пудра захар
1 пакетче ванилова захар

Начин на приготвяне:

1/ Стрийте бисквитите и ги сложете в блендер. Разтопете маслото, добавете ги към бисквитите и направете малки трохи.

2/ На дъното на формата за печенете сложете пергамент. Добре закрепете бордовете. На дъното разстелете бисквитите с маслото. Уплътнете с длани.

3/ Желатина накиснете в малко вода и оставете да бухне. След това леко го нагрейте, докато желатинът се разтвори.

4/ Сложете изварата в голяма купа. След това добавете сметаната, ваниловата захар, пудрата захар. Разбъркайте с помощта на пасатор. Трябва да получите еднородна гладка маса.

5/ Добавете желатина и добре разбъркайте.6/ Сложете сместа с изварата във формата за торта. Точно над разстланите бисквити с масло. След това сложете формата в хладилник за 30 минути.

7/ От компота извадете 4 половинки праскови. Нарежете ги на тънки резени за украса. Накиснете желатина за заливката в 0,5 супена лъжица компот. Загрейте леко, докато желатинът напълно се разтвори. Останалият компот и прасковите блендирайте до еднородна смес. Смесете я с желативата смес.

8/ Извадете формата от хладилника. Върху сместа от извара изсипете тази с прасковите. След товаотново сложете формата в хладилника. Този път за 15-20 минути. Щом горният слой малко се охлади, украсете с резени консервирани праскови.

9/ Поставете чийзкейка в хладилника до пълното му охлаждане.

10/ Минете с нож или бордова лопатка покрай борда. След това го свалете и внимателно сложете готовия чийзкейк в сервировъчна чиния.Добави коментар