Червено вино за зачеване

107
Червено вино за зачеване

Защитава жените от хормонален проблем

Чаша червено вино на ден може да осигури защита на жените срещу често срещан хормонален проблем, който затруднява зачеването, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от американско изследване.

Авторите му от Калифорнийския университет са установили, че ресвератролът - естествена съставка във виното, гроздето и дребните безкостилкови плодове, допринася за разрешаването на проблема с хормоналния дисбаланс при жени със синдром на поликистозните яйчници - водеща причина за женско безплодие.

Състоянието се характеризира с производството на по-големи от обичайните количества тестостерон и андроген. Повишените хормонални нива допринасят за нередовни или отсъстващи менструални цикли, натрупване на тегло, прекомерно окосмяване, безплодие и увеличен риск от развитието на диабет.

В продължило три месеца изследване, обхванало 30 жени със синдром на поликистозните яйчници, изследователите са установили, че всекидневният прием на ресвератрол под формата на добавка понижава нивата на тестостерона с 23,1 процента и на дехидроепиандростерон сулфат - друг хормон, който може да се преобразува в тестостерон, с 22 процента.

За сравнение - при жените в групата на плацебо понижението е било съответно с 2.9 и 10.5 процента, посочва Дарик радио.Добави коментар