Червени боровинки vs мазнини

92
Червени боровинки vs мазнини

Червената боровинка притежава свойството да неутрализира мазнините, които вредната храна съдържа

Всеки мечтае изяденото количество пица, шоколад и нездравословни храни да не налага след себе си един-два размера по-широки дрехи. Това желание се оказва сред тези, които не само се сбъдват, но и са научно обяснени и подкрепени с примери.

Червената боровинка притежава свойството да неутрализира мазнините, които вредната храна съдържа, и по този начин не позволява трупането на излишни килограми, установи шведско проучване.

Изследователите от университета Лунд в Швеция са открили, че плодовете почти напълно предотвратяват наддаването на тегло, като изследването е направено върху мишки, хранени с богата на мазнини храна. Резултатите сочат, че червените боровинки намаляват нивото на кръвната захар и холестерола.

Противно на "вълшебния плод", друг вид боровинка, по-известна като "боровинка Акай", има тъкмо обратен ефект върху теглото ни. Този плод расте в Бразилия и учените смятат, че там основно се ползва като енергийна добавка. Въпреки всичко от университета напомнят да не злоупотребяваме с ефекта от червените боровинки и да внимаваме с какво се храним.



Добави коментар