Червен горещ шоколад

89
Червен горещ шоколад

А защо ли е червен?

Необходими съставки:

½ чаша черен шоколад
1/3 чаша млечен шоколад
3 чаши мляко
чаша сметана
една супена лъжица крема сирене
една супена лъжица ванилова захар
шоколадови стърготини на вкус
една глава цвекло

Начин на приготвяне:



1. Почистете цвеклото от обвивката. Нарежете го на сламки.
2. Начупете целия шоколад.
3. Разбийте сметаната. Бъркайте поне 2-3 минути. Добавете супена лъжица крема сирене и разбийте отново в продължение на две минути.
4. Затворете съда, в който сте разбивали сметаната с капак. Оставете така за известно време.
5. Налейте млякото в тенджера и поставете на котлона. Гответе на среден огън. Добавете цвеклото и варете, докато млякото не се оцвети в розово. Колкото повече варите, толкова по-наситен ще става цветът. Но в никакъв случай не позволявайте млякото да кипне.
6. След като сте готови свалете млякото от огъня и го прецедете в отделна тенджера.
7. Върнете мляко на слаб огън на печката, добавете начупения шоколад и варете, като постоянно бъркате. Шоколадът трябва напълно да се разтопи.
8. Свалете от огъня и налейте в чаши. Украсете с разбития крем и шоколадови стърготини.

Приятен апетит!
 



Добави коментар