Брюкселско зеле срещу рак

82
Брюкселско зеле срещу рак

Зелените зеленчуци могат да ни предпазят от болестта

Китайски учени откриха връзката между повишената консумация на зелени зеленчуци и развитието на рак на гърдата. В проучването участват 5000 жени със страшната диагноза.

Резултатите показват, че колкото повече зелени зеленчуци консумирали жените през първите три години след поставянето на диагнозата, толкова повече намалявал шансът за фатален край.

Вероятността от смърт намалява с 62%. Рискът от повторна поява на рак на гърдата се стопява с цели 35%, съобщи БГНЕС.

Изследването установява още, че жените в източноевропейските страни консумират много повече зелени зеленчуци, отколкото представителките на пола в европейските държави. Китайките ядат по-често ряпа, китайско зеле, броколи и брюкселско зеле.



Добави коментар