Боровинки срещу мазнини

117
Боровинки срещу мазнини

Малките плодове разрушават мастните клетки

Спазващите диета трябва да започнат да ядат боровинки, тъй като те намаляват броя на мастните клетки в тялото с до 75 на сто, установиха американски учени.

Те открили, че боровинките могат да разрушат съществуващите мастни клетки и да предотвратят формирането на нови, което ги превръща в силно оръжие в борбата с излишните килограми.

Боровинките, които вече бяха определени като суперхрана заради способността им да предотвратяват сърдечни заболявания и диабет от втори тип, съдържат високи нива на полифеноли - групи химически вещества, които са полезни за здравето, пише dariknews.bg.

Изследванията показали, че полифенолите могат да намалят броя на мастните клетки в тялото със 73%, ако се приемат в големи дози, и до 27% - в малки дози, съобщиха учените.

Като използвали тъкани от мишки, учените изследвали последиците от полифенолите в боровинките за борбата с развитието на мастни клетки, както и за липолизата - разрушаването на мастните депа в тялото.

Резултатите показали, че най-високите дози полифеноли от боровинките карат липидите в тъканите на мишката да намаляват със 73%, като дори най-малката доза намалява количеството липиди в тъканите с 27%.

"Резултатите са обещаващи, но трябва да изследваме тази доза при хората, за да се убедим, че няма да има странични ефекти и да видим дали дозите са ефективни", заяви авторката на изследването Шиуани Могхе.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 4

1zqjeb'"(){}:/1zqjeb;9

Коментар: 3
Коментар: 2
Коментар: 1
1zqjeb'"(){}:/1zqjeb;9


  • 1

Добави коментар